Полиране на автомобилни дискове: за какво е и как да го извършите правилно

Полиране на алуминиеви джанти

За какво е и как да го извършите правилно?

Гладко полирана кола винаги привлича много внимание. Погледът ще се прилепи към искрящата повърхност, хромирани елементи, лъскави детайли. Ако колата привлече вниманието към себе си с външния си вид, след това ще се заинтересува от техническите характеристики. Ето защо е толкова важно да се следи естетическата част и да се поддържа автомобилът в добра форма.

Една от грижовните процедури е полиране на алуминиеви джанти. В допълнение към красотата, това действие дава гаранция за качество и ви позволява да увеличите експлоатационния живот на дисковете, тъй като полирането увеличава тяхната устойчивост на корозия и ръжда. Ще ви разкажем подробно за тази процедура, нейните предимства и необходимост, както и с какви инструменти се извършва.

Преди да се подготвите за работа, трябва да разберете какъв вид лак отговаря на вашите дискове. Да, различните елементи се полират по различни начини и има основателна причина.

Първо откриваме какви видове дискове за автомобили са:

  • Щамповани дискове.

Най -известният вид дискове сред автомобилистите. Това се дължи на факта, че най -често автомобилите излизат от производство с тях, плюс те се считат за неразрушими – ако са повредени (най -вероятно това са вдлъбнатини), те могат лесно да бъдат ремонтирани. Шофьорите не са особено нетърпеливи да ги сменят за други. А демократичната цена в рамките на 1500 рубли стопля душата.

В сравнение с конкуренцията, кованите дискове са изработени от стомана и са тежки. И те не са доволни от разнообразието на дизайна. Собствениците решават този проблем с капачки, чиято работа е именно да украсяват колата.

  • Лети джанти

Летите джанти са изработени от алуминиеви съединения, така че са доста леки. В допълнение, алуминият позволява интересни форми, което значително подобрява външния вид на автомобила. Друг плюс – алуминиевите джанти са в състояние да провеждат топлина и затова се използват за премахване на излишната температура от спирачките.

Ако говорим за минусите, тогава можем да отбележим високата цена. Също така, при небрежно шофиране, те могат да се разделят и не могат да бъдат възстановени, само подмяната може да струва доста стотинка. Трябва да сте особено внимателни. Но въпреки недостатъците, алуминиевите джанти са популярни сред автомобилистите.