Дозировка и методи на приложение

Използването на етерично масло от риган помага за подобряване на храносмилането, засилва производството на храносмилателни ензими, които помагат на организма да абсорбира полезни и ценни вещества.

Дозировка и методи на приложение

В резултат на това метаболизмът и работата на стомашно – чревния тракт се подобряват. В допълнение, маслото от риган помага за контролиране на нивата на холестерола и спомага за изгарянето на складираните мазнини.

Поръчайте Вашето масло от риган при нас: 0888 813 511. Фирма Боталайф България ЕООД, гр. София, жк. Студентски град, ул. Акад. Йордан Трифонов 11.

  1. Продуктът е отличен помощник в случай на отравяне и интоксикация. За тези цели се приема през устата: 3-5 капки масло на 1 ч.л. мед 2-3 пъти на ден за възрастни и 1-2 капки 2 пъти на ден за деца. Продължителност на лечението: от 2 седмици.
  2. Друго важно свойство на маслото от риган е борбата с паразитите. За да направите това, вземете 1-3 капки масло в чаша сок или мляко 3 пъти на ден в продължение на 6 седмици. Препоръчително е да направите това под наблюдението на специалист.
  3. При зъбобол и заболяване на венците, разредете маслото от риган със зехтин в съотношение 1: 1, нанесете около повредени венци или зъби. Това ще помогне за намаляване на болката и предотвратяване на възпаление на тъканите.

Маслото от риган е полезна и незаменима съставка в диетата на момичета и жени от всички възрасти. Той помага за нормализиране на цикъла, помага за по-комфортно понасяне на симптомите на менопаузата. За това маслото се използва в разредена форма вътре в съотношение 1:3 редовно.

Маслото от риган се използва за предотвратяване и лечение на гъбични инфекции, тъй като е мощен противогъбичен агент. Ако се появят признаци на инфекция по ноктите и кожичките, е необходимо да се третира засегнатата област до 3 пъти на ден. Необходимо е също така да се третират обувките с топъл разтвор на масло и вода.

Маслото от риган се използва и в борбата с едно от най-често срещаните заболявания – артрит.

Маслото прониква дълбоко в кожата, достига до засегнатите области и действа като противовъзпалително, болкоуспокояващо.

За локално приложение при артрит трябва да смесите 5 капки масло от риган с 20 капки маслина или кокос. След това нанесете сместа върху засегнатата област. Ако се приема през устата, добавете 2-3 капки масло към чаша сок. Курсът на лечение е 6 седмици с почивка от 2-3 седмици. След почивка курсът може да се повтори.