Кой парапет е идеален?

Зависи за какво искате да ги използвате. Някои решения ще работят за парапет, предназначен за изкачване по стълбите в къщата, докато други ще работят за самата  терасата. Тази статия може да Ви помогне да изберете перфектния за Вас парапет.

Ние сме фирма ДАРОСБГ ЕООД и сме на Ваше разположение, нашите контакти са:

тел: 0878/76 00 33 или да ни пишете на е-mail: darosbg@gmail.com

Здрав парапет като стомана

парапет

Вътрешните и балконните парапети са изработени от различни материали. Те се различават не само по външен вид, но и по свойства. Имаме гама от продукти, от които да избирате, но парапетите от неръждаема стомана отдавна са едно от най-популярните решения. Най-често парапетът на този материал приема доста проста, дори минимална форма. Елементите от неръждаема стомана са много издръжливи, поради което такива балюстради ще работят както на балкон, така и в модерен интериор. Парапетът от неръждаема стомана понася влагата и времето. Те също не изискват специална поддръжка и са устойчиви на механични повреди.

Всички тези характеристики правят този тип перила едно от най-често избираните решения. Балюстрадите, изработени от обикновена стомана, все още са популярни – що се отнася до външния вид, те могат да приличат на производството на неръждаема стомана. Обикновените парапети от стомана обаче са по-малко устойчиви на атмосферни влияния и изискват редовна поддръжка. Правилно фиксиран парапет също ще работи перфектно на балкон или тераса. Такива балюстради са по-евтини от тези, изработени от неръждаема стомана, така че можете да им простите някои недостатъци.

Стъкло и дърво

парапет

Модерните стъклени балюстради могат да изглеждат много стилни. Те ще бъдат особено интересни за гледане на балкони и тераси. Стъклените плочи са прикрепени към метална конструкция. За производството на парапети се използва много силно закалено и безопасно стъкло. Това решение създава впечатление за повече пространство. Стъклото изглежда добре не само в компанията на стомана, но също така работи добре с дърво. Ето защо можете да комбинирате дървени аксесоари за стъклена балюстрада. Самото дърво също изглежда добре – парапетът от него ще даде уникален характер на всеки интериор. Те ще работят в селски или луксозно обзаведени домове. Дървесината може да се използва и на балкона – важно е само да го фиксирате сигурно. Тези балюстради са леки и лесни за инсталиране. Те обаче изискват редовна поддръжка – ако забравите за това, парапетът ви ще остарее бързо. Ето защо е по-добре да поставите дървото вътре в сградите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *