Изборът от видове гаражни врати

Изборът на гаражни врати трябва да бъде решен по време на процеса на проектиране, тъй като всеки тип гаражна врата има свои собствени дизайнерски характеристики. Ако планирате да създадете автоматични гаражни врати, ще трябва да осигурите място за автоматизация. Помислете за богатото разнообразие видовете гаражни врати, които Ви предлага строителният пазар.

Много са вариантите, изборът на гаражни врати е голям, затова първоначално е добре да се запознаете на теория. Премислете добре опциите и вижте какви гаражни врати са за Вас:

  1. плъзгащи;
  2. разтварящи се;
  3. секционни;
  4. повдигащи и завъртащи;
  5. рулонни.

Изборът на гаражни врати

  1. Плъзгащи се гаражни врати

Този вид гаражни врати са инсталирани в свободното пространство на гаража така, че, ако има свободно пространство в посоката, в която е изместена портата, равно на размера на крилото. Крилото на такава порта се навива отстрани с помощта на ролкова система. Портите са монтирани както отвън, така и от вътрешната страна на гаража. Крилото на вратата е направено от анодизиран алуминиев профил, който е покрит с прахов емайл. Всички метални части на конструкцията на вратата са покрити с не по-малко от 20 микрона слой цинк.

Плъзгащите се порти могат да бъдат отрязани с дърво, обаче, той ще служи дълго време само в сух климат, без резки промени в температурата. Портите също могат да бъдат решетъчни: баровете се правят, обикновено от профилна тръба (20×20 mm – 80×80 mm).

Предимства:

Спестете място пред гаража;

Не е необходимо да изчиствате снега преди да влезете в гаража;

Сила, стабилност.

Недостатъци:

Те изискват допълнителна дължина на стената на гаража за подвижната крила. Дължината на секцията трябва да бъде не по-малка от един и половина повече от ширината на отвора. Тоест, с ширина на отвора 3 m, дължината на стената на гаража трябва да бъде най-малко 5 m. Цената на плъзгащите се гаражни врати с височина 2 м и ширина 3 м: от 1 хиляда долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.